Veelgestelde vragen
Meerlagenbuis systeem
Wat is de RIIFO meerlagenbuis?
De RIIFO meerlagenbuis, voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties bestaat uit een binnen- en buitenlaag van vernet polyethyleen en een kern van aluminium. Alle lagen worden permanent met elkaar verbonden door middel van tussenliggende lijmlagen tot één product. Een speciale lastechniek garandeert een maximum aan veiligheid.

De RIIFO meerlagenbuis verenigt de voordelen van kunststof en metalen buizen. De binnen- en buitenlagen van vernet polyethyleen zorgen voor flexibiliteit en lichtheid. De gladheid van de binnenste vernette polyethyleen laag vermindert de overdracht van stromingsgeluid en voorkomt corrosie. De in lengterichting overlappend gelaste aluminiumlaag zorgt voor de stabiliteit van de buis en voorkomt het binnendringen van zuurstof. De aluminiumlaag is ook cruciaal voor de sterkte en de thermische uitzetting van de buis. Bij de permanente verbinding tussen de vernette polyethyleen lagen en de aluminiumlaag wordt de lineaire uitzetting van de buis bepaald door de uitzettingsfactor van het aluminium die ongeveer overeenkomt met die van een metalen buis. RIIFO meerlagenbuis biedt een hoge mate van flexibiliteit en duurzaamheid, gecombineerd met hoge druk- en temperatuurbestendigheid.

Is de installatie van RIIFO meerlagenbuis eenvoudig? Vereist het speciaal gereed
RIIFO meerlagenbuis kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan verbindingen en is zeer eenvoudig te installeren, maar we raden toch aan om het werk over te laten aan installateurs met professionele vaardigheden.
Kan RIIFO Meerlagen buis worden gebruikt als vloerverwarmingsbuis?
Ja. De RIIFO meerlagenbuis is geschikt voor een dergelijke toepassing.
Wat is de thermische uitzettingscoëfficiënt van RIIFO Meerlagen buis?
De thermische uitzetting voor RIIFO meerlagenbuis is ongeveer 0,025 (mm/mk).
Kan RIIFO Meerlagen buis zuurstof en licht doorlaten?
De aluminiumlaag is een uitstekende zuurstofbarrière (zuurstofpermeabiliteit <0,01 mg/m2.day) en zorgt ervoor dat licht niet in de buis kan doordringen.
Wat is de minimale buigradius van RIIFO Meerlagen buis?

5 x DU.De buigradius van een directe bocht, gecentreerd op de buis-as, mag namelijk niet kleiner zijn dan 5 keer de buitendiameter van de buis.

Vloerverwarmingssysteem
Wat zijn de voordelen van de installatie van vloerverwarming?
Comfort: de hele vloer is verwarmd, dus de warmte wordt gelijkmatig vrijgegeven aan de ruimte. Bovendien wordt de warmte in de ruimte op een gelijkmatige wijze vanaf de vloer opgebouwd wat mensen als zeer comfortabel ervaren.
Lage bedrijfskosten: vergeleken met een radiator verwarmingssysteem bedekt RIIFO vloerverwarming een groter gebied in een kamer. Indien correct geïnstalleerd, kan het vloerverwarmingssysteem u helpen energie te besparen en daardoor uw maandelijkse energierekening verlagen.
Ontwerpvrijheid: vloerverwarmingssystemen zijn onzichtbaar omdat ze verborgen zijn in de vloer, hierdoor zijn ze ideaal voor een open inrichting van uw woning zonder obstakels op de vloer of voor een raam.

Heeft mijn vloerverwarmingssysteem een verdeler nodig?
Ja, de verdeler zorgt ervoor dat alle vloerverwarmingsgroepen onafhankelijke stroom- en retourcircuits hebben in de vloer, hierdoor kan de energievraag van iedere groep afzonderlijk worden geregeld en krijgt u een evenwichtige verdeling van de warmte over de vloer en de verschillende vertrekken in uw woning.
Hoe lang duurt het voordat de vloerverwarming warm wordt?
Wanneer de vloerverwarming op een goed geïsoleerde vloer is geïnstalleerd, zal het systeem binnen een uur opwarmen. Wanneer het systeem in een dekvloer is geïnstalleerd met een grote dikte of de betonnen vloer is niet geïsoleerd, dan kan het tot 3 uur duren om op te warmen. In deze situatie gaan we ervan uit dat de gewenste opwarming slechts enkele graden betreft.
Wat moet ik doen als ik vind dat het vloerverwarmingssysteem niet werkt?
Als uw vloerverwarmingssysteem niet opwarmt, kunt u een paar eenvoudige dingen controleren.
-Nakijken dat de stroommeter en retourklep zijn ingeschakeld.
-Nakijken dat de temperatuurregelklep (indien geïnstalleerd) normaal werkt. Als de actuatorklep is ingeschakeld en de pomp en de ketel werken, controleer dan de stroom en retourneer de kogelkleppen op het spruitstuk (meervoudige verdeelstuk).
- Lucht kan in de buis worden gevangen en daar blijven, wat problemen in het hele systeem veroorzaakt. U kunt gevangen lucht verwijderen door het systeem te ontluchten.

Heeft het installeren van vloerverwarming invloed op mijn vloerhoogte?
Ja. Het installeren van een vloerverwarmingssysteem zal de vloerhoogte vergroten, omdat de vloerverwarmingsbuisop de vloer moet worden geïnstalleerd en bepaalde isolatiemaatregelen voor vloerverwarming genomen moeten worden. Daarna moet u een dekvloer aanbrengen over de buizen.
PEX sanitair systeem
Wat is PE-X?
PE-X betekent vernet polyethyleen. Dit is een vorm van polyethyleen met verbindingen of vernettingen. Het wordt voornamelijk gebruikt in leidingsystemen voor de bouw en installatie, evenals vloerverwarming en vloerkoeling. PE-X is een alternatief voor polyvinylchloride (PVC), gechloreerd polyvinylchloride (CPVC) of koperen buizen voor het gebruik van residentiële waterleidingen.
Wat is het verschil tussen rode en blauwe PE-X buizen?
Hun prestaties zijn exact hetzelfde. Enkel de kleur is verschillend. De kleur kan worden gebruikt om warm en koud waterleidingen snel te kunnen onderscheiden.
Is de PE-X buis vorstbestendig?
De PE-X buis kan in theorie tot op zekere hoogte uitzetten wanneer deze bevriest en krimpen tot zijn oorspronkelijke vorm wanneer deze wordt ontdooid. U moet echter ten allen tijde standaard isolatievoorzorgsmaatregelen nemen om bevriezen van de leidingen te voorkomen.
Wat zijn de verschillen tussen PE-Xa, PE-Xb en PE-Xc?
Ze voldoen allemaal aan dezelfde prestatienorm, maar hun productieprocessen zijn compleet anders.
PE-Xa:Peroxide methode - dit omvat het toevoegen van peroxide aan de HDPE teneinde de hoogste mate van vernetting te verkrijgen.
PE-Xb  Silaan-methode - dit is de meest voorkomende productiemethode. Door middel van Silaan en een waterdampbehandeling wordt de vernetting tot stand gebracht. 
PE-Xc Bestralingsmethode- hierbij wordt de buis bestraald met elektronen teneinde de vernetting te laten plaatsvinden. Deze methode wordt niet zo breed toegepast als de eerste twee methoden.

Kan de RIIFO PE-X buis direct worden ingegraven?

RIIFO PE-X buizen mogen rechtstreeks in bodem of beton worden verwerkt. Voor veiligere installatie raden we aan om PEX-buizen met mantel te gebruiken.

PP-R systeem
Wat is PP-R?
PP-R staat voor random copolymeer van polypropyleen, een thermoplast die bestaat uit ketens van koolstof en waterstof. De "R" verwijst naar de willekeurige mix van lange en korte koolwaterstofketens die zowel stijfheid als flexibiliteit bieden, wat resulteert in een materiaal met sterke structurele eigenschappen dat impact en doorbuiging kan absorberen. Polypropyleen random copolymeer (PP-R) buizen en hulpstukken worden gebruikt voor sanitair in mechanische en industriële toepassingen over de hele wereld. Leidingen gemaakt van PP-R zijn lichtgewicht, niet corrosief, zij roesten niet en schilfert niet. Ze zijn permanent lekvrij door hot-fusion lekvrije verbindingen.
Wat is SDR?
Standard dimension ratio (SDR) is een methode om de duurzaamheid van een leiding tegen druk te beoordelen. De standaard maatverhouding beschrijft de correlatie tussen de leidingmaat en de dikte van de leidingwand.
Wat is de thermische uitzettingscoëfficiënt van RIIFO PP-R buis?
De thermische uitzetting voor RIIFO PPR-buis is ongeveer 0,16 (mm/mK).
Welke maten RIIFO PP-R buis zijn beschikbaar?
Verkrijgbaar met nominale buitendiameters van 20, 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110, 160.
Heeft RIIFO PP-R buis invloed op de kwaliteit van drinkwater?
Goedgekeurd door NSF / KTW-certificeringstest, RIIFO PP-R buis is niet-toxisch, geurloos, onschadelijk en niet gemakkelijk om bacteriën te kweken.
Wat is het doel van de kleurstrepen op de buis?
De kleurstrepen worden gebruikt om de werkomstandigheden van buizen te onderscheiden. Rood staat voor warm waterleidingen en blauw voor koud waterleidingen.
Welke aansluitmethode gebruikt RIIFO PP-R buis en wat zijn de vereisten?
Volgens de materiaaleigenschappen van Random copolymeer van polypropyleen en de verbindingsmethode door hot-fusion lassen, gebruikt RIIFO PP-R buis verwarming om de PP-R verbinding het smeltpunt te laten bereiken en te laten smelten, en vervolgens gebruikt de RIIFO de buis mof methode om de buis en fitting bij elkaar te laten passen.
Kan ik RIIFO Meerlagen buis met luchtdruk testen?
Ja. Druktesten met lucht onder hoge druk kunnen echter gevaarlijk zijn als ze niet goed worden uitgevoerd. Daarom mogen alle tests met lucht alleen worden gedaan door een gediplomeerd ingenieur die vóór het testen moet worden bevestigd door het technische team van RIIFO.
Gasleidingsysteem
Wat voor soort gas kan er getransporteerd worden door het RIIFO meerlagenbuis sy
Zowel aardgas als vloeibaar petroleumgas kunnen via RIIFO-gasleidingen worden getransporteerd.
Kan ik waterleidingfittingen gebruiken om op het gas systeem aan te sluiten?
Nee. Waterleidingfittingen gebruiken een afdichtingsring van ethyleenpropyleen dit is een monomeer rubber (EPDM) en gasleidingfittingen gebruiken een afdichtring van nitrilrubber (NBR). Gemengd gebruik kan een risico geven op lekkage van gas.
Kan RIIFO gasleiding worden gebruikt in combinatie met de fittingen van andere f
RIIFO raadt het gebruik van RIIFO gasleidingen af in combinatie met de fittingen van andere fabrikanten omdat deze niet zijn geverifieerd op het systeem.
Is RIIFO gasleiding eenvoudig te installeren? Kan iemand het zelf installeren?
NEE. Gasleidingen moeten worden geïnstalleerd en getest door gecertificeerde professionals.
Hoe verberg ik mijn gasleidingen?
Eerst moet u bevestigen dat uw lokale regelgeving verborgen installatie van gasleidingen toestaat.
Verborgen gasleidingen moeten aan de volgende bepalingen voldoen.
(a) Verborgen deel mag geen verbindingen hebben;
(b) Leidingen moeten worden afgedekt nadat ze de luchtdichtheidstest hebben doorstaan, en de dikte van de deklaag mag niet minder zijn dan 10 mm.
(c) Het verborgen deel moet duidelijke tekens hebben die de locatie van de leiding of andere veiligheidsmaatregelen aangeven.
De nominale buitendiameter van de verborgen buis mag niet groter zijn dan 25 mm en de hoogte van de verborgen horizontale buis die in de muur vanaf de grond is begraven, moet lager zijn dan 0,45 m of hoger dan 1,8 m.
Wanneer de buis het betonnen dak, de grond, de muur en andere delen kruist, moet deze worden voorgeboord of begraven volgens de ontwerpvereisten met de civiele constructie, en de binnendiameter van het gat of de behuizing moet 30 mm ~ 40 mm groter zijn dan de buitendiameter van de buis.

PVC afvoerleidingsysteem
Wat is PVC?
PVC, ook bekend als polyvinylchloride, is een polymeer gevormd door de polymerisatie van vinylchloride -monomeer (VCM) in aanwezigheid van peroxiden, azo -verbindingen en andere initiatoren of polymerisatie naar het vrije en warmtemechanisme. Vinylchloride homopolymeer en vinylchloride copolymeer worden gezamenlijk vinylchloridehars genoemd.
Kan PVC-afvoerbuisworden gebruikt om hogedrukgas te transporteren?
Nee. PVC afvoer buis is niet geschikt voor het overbrengen van hogedrukgas. U kunt voor deze topassing andere leidingen van RIIFO kiezen.
Bevatten PVC -buizen weekmakers?
RIIFO PVC afvoerbuis voldoet aan de rigide standaard en weekmakers zijn niet toegestaan om aan de productie te worden toegevoegd.
Heeft RIIFO PVC buis vlamvertragende eigenschappen?
De vlamweerstand van een materiaal wordt gemeten met beperkende zuurstofindex (LOI), wat het percentage zuurstof weergeeft dat nodig is om de vlam in de omliggende atmosfeer te behouden.
Algemeen wordt aangenomen dat LOI <22% brandbare materialen zijn, LOI 22% -27% is minder brandbare materialen en LOI> 27% zijn vlam vertragende materialen. De LOI van rigide PVC-buis is ongeveer 45, wat een vlamvertragend materiaal is.

Kan RIIFO PVC buis recycled worden?
PVC is zeer geschikt voor recycling. Bovendien kan PVC vanwege de thermoplasticiteit meerdere keren worden gerecycled zonder significante degradatie van prestaties.
Wat zijn de meest voorkomende vallen?
De meest voorkomende vallen zijn p- of S -vallen onder de gootsteen, of vallen onder het toilet.
PVC beschermleiding
Kunnen RIIFO beschermleidingen en- koppelingen in beton worden ingestort?
Ja.
Welke normen gelden voor uw elektriciteitsleiding en appendages?
IEC 61386-21.
Wat is het isolatievermogen van RIIFO beschermleiding en -koppelingen?
Bestand tegen AC2000V-spanning en een isolatieweerstand van meer dan 100MΩ.
Kunnen RIIFO beschermleidingen -en koppelingen worden gebogen?
RIIFO leidingen en hulpstukken kunnen met speciaal gereedschap worden gebogen in een omgeving met lage temperaturen (≥-5℃).
Wat is de chemische bestendigheid van RIIFO PVC leidingen en koppelingen, heeft
PVC heeft een goede chemische stabiliteit en is bestand tegen een verscheidenheid aan alcoholen, vetten, oliën en benzine zonder aromatische koolwaterstoffen. Het is ook bestand tegen de meest voorkomende corrosieve middelen, waaronder anorganische zuren, alkaliën en zouten (bestand tegen geconcentreerd zoutzuur, 90% zwavelzuur, 60% salpeterzuur en 20% natriumhydroxide, enz.). PVC mag echter niet worden gebruikt met esters, ketonen, ethers, aromatische koolwaterstoffen of gechloreerde koolwaterstoffen. Daarnaast zullen ook dimethylformamide, pyridine en tetrahydrofuran een grotere impact hebben op PVC. PVC zal deze stoffen opnemen, wat zal leiden tot zwelling en vermindering van de treksterkte.
Kunnen RIIFO PVC beschermleidingen en -fittingen direct buiten worden geïnstalle
Nee. RIIFO PVC buizen en hulpstukken zijn niet geschikt voor toepassingen die worden blootgesteld aan direct zonlicht. Het oppervlak van de buis verliest zijn glans en ontwikkelt zich tot verkrijting.
Blootstelling van PVC aan de ultraviolette componenten van de zon zal ervoor zorgen dat de PVC-moleculen op het blootgestelde oppervlak permanent veranderen in een complexe structuur die wordt weergegeven door polyeen vorming. Het kan verkleuring van de katheter veroorzaken, wat algemeen bekend staat als "ultraviolette verkleuring" en "ultraviolette degradatie".